Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

3 ΤΥΠΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Σε μια σχολική τάξη μπορούμε να διακρίνουμε διαφορετικά επίπεδα και είδη για την προσοχή και την συμπεριφορά των παιδιών. Επίσης, παρατηρούμε ότι η ικανότητα για προσοχή και συγκέντρωση μπορεί να είναι διαφορετική σε κάθε παιδί που "μάχεται" με προβλήματα συγκέντρωσης. Αυτές οι τρεις κατηγορίες μπορεί να σας δώσουν μια καλύτερη εικόνα για το που βρίσκονται οι προκλήσεις τους.

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Οι δυσκολίες συμπεριφοράς και μάθησης τις περισσότερες φορές μπορεί να έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να συγκεντρωθούν, να κάτσουν χωρίς να κουνιούνται, να ακούσουν και να εστιάσουν σε σημαντικά καθήκοντα.

1) Τα παιδιά που κινούνται διαρκώς (movers).

Αυτά τα παιδιά είναι πολύ δραστήρια όλη την ώρα και είναι συχνά εν κινήσει. Είναι δύσκολο να παρακολουθήσουν ένα μόνο πράγμα, επειδή επηρεάζονται από τα πάντα στο περιβάλλον τους και προσπαθούν να πάρουν ερεθίσματα από αυτό αντί να συγκεντρωθούν στην αρμοδιότητα που πρέπει να εστιάσουν.

2) Τα παιδιά που στριφογυρίζουν και είναι ανήσυχα (squirmers).

Τα παιδιά αυτά τυπικά δεν σηκώνονται από την θέση τους αλλά κουνιούνται διαρκώς ενώ κάθονται στις καρέκλες τους. Παρουσιάζουν νευρικότητα με τα χέρια και τα πόδια τους και αλλάζουν την θέση και στάση του σώματος τους αρκετά συχνά.

3) Τα παιδιά που ονειροπολούν (daydreamers).

Ένα παιδί που ονειροπολεί συνήθως φαίνεται σωματικώς φυσιολογικό αλλά διανοητικά "ταξιδεύουν μίλια μακριά". Γενικά δεν σηκώνονται από τις θέσεις τους αλλά συχνά πειράζουν νευρικά με τα χέρια τους πράγματα που μπορεί να βρίσκονται πάνω στο γραφείο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου